Pieniä tarinoita asioista, jotka ovat piikkejä isänmaan lihassa.


keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Uusi vaalitapa suomeen

Odotan suurella jännityksellä milloin suomeen saadaan uusi vaalitapa, joka takaa aina "oikean" äänestystuloksen. Ajatus uudesta vaalitavasta syntyi ruotsin kouluvaaleista, missä oppilaat äänestivät niin väärin, että opetusta tullaan tarkistamaan, jotta piltit äänestäisivät oikein. Linkki aiheseen http://hommaforum.org/index.php/topic,34387.0.html

Ehdottaisin täysin uutta vaalitapaa, missä kaikilla kansalaisilla, ikään riippumatta olisi äänioikeus ja vaalitulosta arvioitaisin painoyksiköillä. Kun kaikki äänestäisivät, saataisiin hyvin korkea äänestysprosentti.

Kun äänestystulosta alettaisiin arvioimaan, niin kepun äänestyslaput pantaisiin kepun puntariin, vihreiden omaansa ja niin edelleen. Kun kaikki äänestyslaput olisivat omissa puntareissaan, alettaisiin hylkäämään virheellisiä ääniä. Jos perussuomalaiset saisivat, vaikkapa 14% prosenttia kokonaispainosta, niin sieltä kauhottaisiin pois lappuja kunnes persujen prosentti kokonaispainosta olisi 5, tai mielummin 4 prosenttia. Jos taas demareitten lappujen kokonaispaino olisi vain 15 prosenttia, niin hylättyjä lappuja laitettaisiin demareitten puntariin, jotta sinne saataisiin 23 prosentin osuus kokonaispainosta.

Äänestämättömien äänet lisättäisiin automaattisesti kolmen suurimman puolueen + rkp:een äänimäärään, jotta äänillä olisi kuitenkin oikea osoite. Olisivathan nukkuneet kumminkin äänestäneet em. puolueita, jos olisivat jaksaneet.

Perinteisesti hylätyt Mustanaamio, Aku Ankka, Kekkonen, Jeesus ym. äänet hyväksyttäisiin täyteääniin, jotta yksikään ääni ei menisi hukkaan. Näin hylättäisiin ja uudelleen hyväksyttäisiin ääniä, kunnes vaaka näyttää hyväksyttävää vaalitulosta, mihin koko kansa voisi sitoutua taas seuraaviin vaaleihin asti.

Näillä tarkistusmittauksilla taattaisiin se, että kansan ääni kuuluisi oikealla tavalla. Uudella vaalitavalla vältyttäisiin ikäviltä virheiltä ja esimerkiksi jonkun vanhuksen raapustamat harakanvarpaat äänestyslippuun saataisiin palvelemaan demokratiaa. Näin ei syntyisi myöskään vaalivilppiä, koska prosenttiluvut olisi säädetty puolueittain suomen perustuslaissa.

Näin varmistaisimme vakaan yhteiskunnan, eivätkä jotkut ihmeen totuudenpuhujat pääsisi keikuttamaan venettämme.

Ei kommentteja: