Pieniä tarinoita asioista, jotka ovat piikkejä isänmaan lihassa.


perjantai 12. helmikuuta 2010

Tanja ihastuttaa jälleen

Tanja "vienonentottimikälieniinistö" Karpela vertasi somalimerirosvoja kanadan hylkeenpyytäjiin. Hän mainitsi lausunnossaan termin "elinkeino" ja siten oli sitä mieltä, että rikollinen toiminta on elinkeino. Elinkeinohan on asia, mikä yhteisin säännöin on sovittu elämisen mahdollistamiseksi, ilman rangaistusta. Vaikka merirosvot ovat vuosituhansia eläneet ryöstämällä ja tappamalla, ei sitä voida pitää elinkeinona, koska se on aina ollut rangaistavaa, sekä sopimuksettoman osapuolen yksipuolista riistämistä. Sitävastoin hylkeenpyytäminen on tuhansia vuosia elättänyt ihmisiä alueilla, missä alusvaatemainoksia ei ole näkynyt ja eläimen tappamisen ainoa syy on ollut oma ja perheen, sekä kylän selviytyminen.

Hylkeenpyytäminen on laillinen ammatti, kuten turkistarhauskin, jonka mannekiinina ministeri Karpelanext?, on lukuisat kerrat esiintynyt. On jännittävää ajatella, että Tanjan huoli ajoittui olympialaisten aikaan, ja yllättäen juuri ennen vaalivuotta. Vihreiden ja muiden häilyväisten nuorten äänet ovat nyt saatava hinnalla millä hyvänsä ja uskoen, että vanhat äänestäjät eivät piittaa heidän arvojaan loukkaavista lausunnoista.

On aivan vastaavaa, että väittäisin Tanjan olevan panopuuna tässä linkissä, http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=5798, vaikka panopuu onkin hänen allaan. Määritelmät, termit, suureet, määreet ja yhteismitallisuus ovat tärkeitä kun asioita verrataan. Somalimerirosvo, joka todennäköisemmin, kuin kanadalainen valaanpyytäjä, hakeutuu suomeen ylläpidettäväksi on selkeästi rikollinen, niin meri- kuin yleisoikeuden edessä. Yhdestäkään laillisisesti toimivasta hylkeenpyytäjästä ei ole millään maailman valtiolla etsintäkuulutusta olemassa, eikä heidän toimintaansa olla rajoitettu missään valtiossa missä se on sallittua. Sitävastoin en tiedä yhtään valtiota, missä merirosvous olisi sallittua.

Tanjan "sallittakoon sukunimen pois jättäminen, koska kirjoituksen aikana se on jo voinut muuttua" mielestä, laillista elinkeinoa voidaan verrata rikollisuuteen, koska se on mahdollisesti kestänyt yhtä kauan, tai mahdollisesti jopa vähemmänkin.

Joku rääväsuu, voisi verrata Tanjan viisautta tyhmyyteen, koska molemmat ominaisuudet ovat hänessä eläneet yhtä kauan. Tosin toinen on tullut julki enemmän kuin toinen.

Ei kommentteja: