Pieniä tarinoita asioista, jotka ovat piikkejä isänmaan lihassa.


tiistai 5. elokuuta 2008

Hei, me ympärileikataan!

Sosiaali ja terveysministeriö on veitikkamaisesti sallimassa poikien ympärileikkaamisen suomessa. Sosiaalitantat katsovat lapsen silpomisen olevan ihan OK juttu nykysuomessa. Joku irvileuka voisi väittää ministeriön olevan rähmällään monikulttuurisuus hömpötyksen edessä.

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että vanhemmat voivat, niin halutessaan leikata poikalapsen kehosta palasen irti, lääkärin avustamana ja suomen valtion sallimana. Tällä kertaa on päätetty että irroitettava osa sijaitsee pienen pojan sukuelimissä. Voidaanko tulevaisuudessa sallia myös muiden ruumiinosien irroittamisia pieneltä lapselta.

Sosiaali- ja terveysministeriössä hypittäisiin riemusta, jos halukkaat voisivat irrottaa pieneltä tytöltä vaikkapa klitoriksen. Näinhän tehdään kulttuureissa, joita sosiaalitantat kilvan ihannoivat.

Minkälainen on ihminen, joka haluaa leikata pieneltä lapseltaan palasen pois. Onko sellainen ihminen sovelias vanhemmaksi. Entä minkälaisia ovat viranomaiset, jotka sallivat tämän tehtävän pienelle lapselle. Ovatko he soveliaita hoitamaan virkaansa. He eivät ainakaan aja tämän silvotun lapsen etuja.

Nämä silvotut lapset eivät ole tasa-arvoisessa asemassa muiden ihmisten kanssa. He eivät saa hallita omaa kehoaan, eivätkä pitää niitä kehon osia, jotka syntymässään saavat.

Pitää myös muistaa, että mies päättää asian perheessä, leikataanko pienen pojan sukupuolielimestä palanen pois. Ympärileikkauksen kieltävä laki olisi, edes teoriassa, mahdollistanut naisen mielipiteen. Vetoamalla lakiin, nainen olisi saanut äänensä kuulumaan. Toki väkivallan uhka naiselle silloinkin olisi suuri näissä "kulttuureissa".

On jännittävää ajatella, että suomessa ei saa typistää joidenkin koirarotujen häntää, mutta pienen lapsen sukupuolielintä voidaan leikata uskonnollisista syistä. Voisiko koiran omistajat vedota uskonnollisiin syihin hännäntypistys asiassa. Tuskin.

Käsittääkseni suomessa ei myöskään sallita terveen ruumiinosan (esim. jalka) amputoimista, asiakkaan niin halutessa. Siis aikuisen ihmisen niin halutessa. Sitä vastoin suomessa sallitaan aikuisen ihmisen vaatia leikattavaksi toisen ihmisen ruumiinosia. Käsittämätöntä.

Lainaan tekstiä http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/30929-poikien-ymparileikkaus-halutaan-sallia

"Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee lakiehdotusta, jonka mukaan ympärileikkaus olisi hyväksyttävää, kun sen tekee lääkäri vanhempien toiveesta ja lapsen suostumuksella."

Lainaus kiinni: Siis, vanhempien toiveesta, ei lapsen toiveesta. Lisään tähän "toivelistaan" vielä "Sosiaali- ja terveysministeriön toiveesta".

Tekstissä mainitaan myös "lapsen suostumuksella" ja lisään "Sosiaali- ja terveysministeriön suostumuksella".

Mietitäänpä hieman "lapsen suostumusta" esim. muslimiperheessä. Onkohan muslimi-isällä vaikea suostutella pieni poika ympärileikattavaksi. Mitkähän mahtaa olla muslimi-isän suostuttelukeinot, ei kai vaan väkivalta.

Nyt tulee hienoin kohta ministeriön lakiehdotuksessa. Valmistelussa varmaankin osattiin huomioida, että jotkut kurittomat kakarat eivät välttämättä haluaisikaan palasta pois sukupuolielimestään. Ministeriön mukaan pienen lapsen kohdalla ratkaisisi vanhempien kanta. Eli ei tarvitakaan lapsen suostumusta silpomiselle.

Näin meillä on aukoton järjestelmä ja ei muuta kuin leikkaamaan palanen pippelistä pois. Kaksi/kolmasosaa on tyytyväisiä, eli vanhemmat ja ministeriö. Lapsella ei niin väliä olekaan.

Ei kommentteja: