Pieniä tarinoita asioista, jotka ovat piikkejä isänmaan lihassa.


lauantai 24. marraskuuta 2007

Suomi osti auton

Olipa kerran maa, nimeltä suomi. Suomi päätti ostaa auton. Autokauppias myi suomelle auton.
Autossa oli pieni vika, auton edessä oli sirotin, joka sirotteli nastoja auton eteen. Kumit tietysti puhkesivat jatkuvasti. Koska auton omistaja oli suomi, niin monelta taholta annettiin neuvoja miten tilanne pitää hoitaa.

Eräät sanoivat otetaan se sirotin pois, niin ei ole enää sitä ongelmaa. Toiset sanoi, ei missään nimessä, vaan paikataan renkaita sitä mukaa kun niitä puhkeaa. Renkaita sitten paikkailtiin, ja ne jotka pyysivät sirottimen poistamista, vaiennettiin.
Renkaita paikkailtiin ja paikat alkoivat vähenemään. Sirottimen poistoa vaatineet, sanoivat "Kohta ei auto kulje mihinkään, kun kumit on ihan sököt". Paikkaamista kannattaneet sanoivat "Kun paikat loppuu, ei kumitkaan enää puhkea".

Sirottimen poistoa vaatineet kumminkin nousivat paikkaajia vastaan ja voittivat nämä. Ongelma poistettiin, auto kulki moitteettomasti ilman rengasvaurioita.
Paikkaajat valittivat, "Ongelma ei ollut sirottimessa, vaan sirottimen poistajien asenteessa. "Jos sirotinta vastaan, ei alunperin oltaisi oltukaan, niin renkaat olisivat kestäneet".
Sirotinta vaadittiin takaisin ja renkaita pitää vahvistaa, sanoivat paikkaajat. Säädettiin laki, että sirottimia ei saa poistaa, koska renkaiden puhkeaminen ei ole ongelma, vaan renkaiden kestävyys.

Sirottimen poistoa vaatineet sanoivat "Meillä ei ole kestävämpiä renkaita, eikä enää vararengastakaan". Tätän sirottimen kannattajat yhteen ääneen "Mutta meillä on loputtomiin nastoja, jotka lopulta täyttävät aikaisempien nastojen tekemät reiät".
Niin auto pysyi tienlaidassa, paikkaajat yrittivät paikata renkaita nastoilla. Nastoja oli niin pirusti, että niitä levisi tielle. Paikkaajat astelivat nastojen päälle, satuttivat jalkojaan, mutta sokeassa uskossaan he tunkivat nastoja renkaisiin. Jalat verillä he vieläkin uskoivat olevansa oikeassa.
Sitten taivas aukeni, valaisi maan ja kuului ääni "Tunkekaa ne nastat hevonvittuun ja lähtekää kävelemään". Niin suomenkansa yhdistyi, lähti kävelemään ja pääsi perille. Eikä ongelmaa enää ollut.

Ei kommentteja: