Pieniä tarinoita asioista, jotka ovat piikkejä isänmaan lihassa.


perjantai 11. joulukuuta 2009

Suomen halutuin kolumnisti?

Lehtien päätoimittajien aivot käyvät kuumana, kuinka saada suomen halutuin kolumnisti kirjoittamaan omaan lehteen. Kyseessä ei suinkaan ole kolumnisti, joka ostettaisiin kilpailijan leivistä tai siitä, että kolumnisti suostuisi tulemaan, vaan siitä että uskalletaanko häntä edes pyytää lehteen kolumnistiksi. Päätoimittajat kiertelevät päässään asiaa, kuin kissa kuumaa puuroa. Asia on arka, mutta "tuleva" kolumisti on yksi suomen seuratuimmista uusista politiikoista, vaikka häntä ei ole edes valittu eduskuntaan, ... vielä. Henkilö on liikauttanut poliittista painopistettä enemmän kuin yksikään poliitikko kymmenenien vuosien aikana, vaikka hänen olemassaolonsa on lähes lailla kielletty.

Se on aivan varmaa, että häntä tullaan pyytämään jonkin lehden kolumnistiksi, eri asia on se, että suostuuko hän siihen. Henkilö on sanonut muutaman sanan mediassa, kirjoittanut yhden kirjan ja ollut näiden ansiosta oikeudessa. Poliittiset ryhmät ovat hänet haastaneet oikeuteen, vaikka kukaan niin sanottu "täysjärkinen" ei tunnusta lukeneensa hänen kirjoittamaa kirjaa, mutta ovat valmiita kuitenkin hänestä mielipiteensä luomaan.

Lehtien toimituksissa on pidetty palavereja, miten tämä asia hoidetaan, miten tämä henkilö saadaan valjastettua lehden kirjoittajaksi, siten ettei itse leimauduta, YLLÄTYS,yllätys, totuuden puhujiksi. Samat lehdet, jotka ovat käyneet ristiretkiä, ovat nyt pelokkaina rannalla epäröiden, uskaltaako astua alukseen, joka muissa tapauksissa on vienyt lehden levikin valtaville valtamerille, jonka tyrskyjä ei ole aikaisemmin pelätty.

Päätoimittajien paine on kova, sillä osakkeenomistajien tahto saada lehteen kirjoittaja, jota lukijat ja politiikot seuraavat laajasti, on suuri. Jos joku poliitikko, väittää sydämessään, ettei ole lukenut scriptaa, valehtelee itselleen. Päätoimittaja, joka ei mielessään ole miettinyt henkilön saamista lehteen, on varmasti pettänyt osakkeenomistajat sekä lukijat.

Nyt on vain löydettävä keino miten henkilö, Jussi Halla-aho saadaan lehden palkkalistoille kirjoittamaan, ei edes kärkeviä, vaan ainoastaan faktaan perustuvia kolumnejaan.

Se on aivan varmaa, että pyyntö tulee ja yhtä varmaa on se, että lehteä tullaan monilla tahoilla seuraamaan entistä tarkemmin. Ja joku business orientoitunut voisi tulkita sen levikin kasvuna.

Mm. media, hallitus, puolueet, oikeuslaitos ja esim. Suomen Pen ovat sananvapautta kannattavia osapuolia, mutta kuitenkin samalla innolla totuuden vaimentajia. Jos totuus ei ole mieleinen, se kielletään. Yhtä hyvin voitaisiin kieltää painovoima vääräuskoisuutena, kuin kielletään todistettuja asioita, joita Halla-aho esittää.

Joku lehti tulee olemaan asiassa voittaja ja epäilen sen olevan joku muu, kuin helsingin sanomat. Tai, sitten Halla-aho ei lähde lehtien följyyn!

Vai, saako vanha hyväksi havaittu sanonta, median ja hallituksen toimesta uuden muodon: "Kolumnistit hirteen".

Ei kommentteja: